Стая на загадките

Стая на загадките

Стая на загадките (Real-life room escape game) е физическа игра в реално време, при която отбор, състоящ се обикновено от двама до шест играчи, бива заключен в стая и разполага с ограничен период от време (обикновено един час), за да разреши поредица от „загадки“, с което да открие начин за излизане от стаята. „Загадките“ са логически, свързани с проява на наблюдателност, комбинaтивност, съобразителност, ориентация в пространството, чувство за време, както и отборен дух. В нито един аспект от играта не са необходими използването на физическа сила, външни инструменти или специални познания.

Стая на загадките „Smart Lab” отвори врати през 2017г. и e първата в Пловдив ескейп стая, създадена специално за деца и младежи. През 2020 година стаята стартира с изцяло нова история, променен декор и концепция.

Ескейп стаята се управлява от “ABCD Labz” ООД – фирма, специализирана в организирането на партита и събития за деца и младежи. Като основна част от дейностите на фирмата е създаването на младежки пространства за приключения.